Nyhetsbrev 1_2024

Hej!

Så roligt att du vill prenumerera på och läsa inspireas nyhetsbrev. Det här är vårt första nyhetsbrev och tanken är att i fortsättningen ge ut fyra nyhetsbrev per år, två på våren och två på hösten. Förutom det här brevet, kommer också en sommarhälsning före midsommar.

Det känns nästan som att inspirea har födelsedag fastän det inte är så. Inspirea startades i december 2017 och har redan hunnit fylla sex år. Det är helt otroligt att det gått så fort!

Min huvudsyssla är och har varit som speciallärare i en skola, åk 4-6. Det har varit ett medvetet val att hålla en låg profil som företagare, då det varit en stor grej för mig. Det krävs enorma mängder mod att vara företagare och det har tagit tid att vänja sig. Jag har behövt ha tid för att växa in i rollen, eftersom jag också trivs ypperligt med mitt lärarjobb. Med små steg har jag tagit mig an mitt företagande och bitvis har vi kommit framåt.

En av målsättningarna har varit att ordna mitt lärarjobb på ett sådant sätt att jag kan ha en arbetsdag i veckan skolfri och därmed en hel arbetsdag ledig för mitt företagande. Att kunna jobba koncentrerat med inspireas tjänster en dag i veckan har fungerat bra. Jag trivs med att jobba som arbetshandledare och coach och det känns värdefullt att ha mera tid för att fundera på i vilken riktning jag vill utveckla inspirea. Tid för reflektion gör mig mera kreativ.

Inspirea har uppdaterat sin palett med tjänster och här kommer i korthet en presentation av det som är nytt i utbudet.

Nepsy coaching

Coachingen är till nytta för dig som har adhd/add, är inom autismspektrat eller som odiagnostiserad kämpar med olika nepsy-utmaningar i vardagen. Coachingen passar barn, ungdomar såväl som vuxna.

Pedagogisk handledning

Ibland kan en handledningsdiskussion med en utomstående part, kring de utmaningar som man stöter på i det dagliga arbetet, vara det som stöder när det känns svårt och tungt. Rutiner, förhållningssätt och situationer som tidigare fungerat på förväntat sätt kanske inte gör det längre? Det kan också vara helt nya obekanta situationer som dykt upp. Det kan handla om elevers utmaningar men också om andra pedaogiska/didaktiska situationer i skolvardagen. Det är era behov och önskemål som styr handledningen.

Arbetshandledning på distans för daghems- och skolpersonal

Är du lärare och intresserad av att delta i arbetshandledning? Inspirea erbjuder arbetshandledning på distans (zoom). Kom med och dela erfarenheter tillsammans med kollegor runt om i landet. Vi träffas var fjärde vecka på måndag eftermiddagar.

Under handledningstillfällena har du möjlighet att diskutera sådant som du upplever i din skolvardag. Det kan t.ex handla om:

• känslor av otillräcklighet

• pedagogiska utmaningar

• kommunikation och samarbeten

• bemötande av elever och deras behov

• den egna återhämtningen

• arbetsglädje och motivation

Föreläsningen När livet tappade sin färg – om välbefinnande och välmående i arbetet

Föreläsningen utgår från egna upplevelser och erfarenheter av att jobba som lärare tills bristningsgränsen är nådd och den för många bekanta “väggen” tar emot. Vilka var riskfaktorerna för att det gick på tok och vilka var friskfaktorerna som hjälpte till att skapa nya mera hållbara vanor och tankesätt. Under föreläsningen finns det tid för övningar och diskussion.

Hoppas du hittar något som låter intressant för dig! Det är bara att ta kontakt via e-post eller telefon.

Vårhälsningar, Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *