Nyhetsbrev 2_2024

Det har gått några veckor in i juni och midsommarveckan är här. För många hägrar semesterledighet och med det även en möjlighet att koppla av, ta dagen som den kommer och göra sådant som ger känslor av njutning och glädje.

Vädermässigt var det en annorlunda vår, då sommaren kom med full fart och naturen fullkomligt exploderade i sommarens grönska, blomning och dofter på bara några veckor.

Att vi människor mår bra av att vara ute i naturen är också vetenskapligt bevisat. Forskningen stöder utelivets positiva inverkan på vår fysiska och psykiska hälsa. Det behöver inte vara tung fysisk träning, utan det kan vara vardagsmotion i trädgården, skogsvandring med hund och vänner, vedhuggning, bärplockning och cykelturer. Det är sällan man ångrar en stund ute i naturen.

Jag blev särskilt glad när jag för en tid sedan hörde på radio berättas om fågelsångens positiva effekt på vårt välbefinnande. Att på våren höra de första fåglarnas glada drill, har alltid fyllt mig med en glad och förväntansfull känsla. Det förvånar inte att fågelsången bevisats göra oss gott. Därför vill jag uppmuntra dig att gå ut i skogen och hitta en skön plats där du tar några djupa andetag, sluter ögonen, låter kroppen slappna av och lyssnar. Lyssna till naturens vackra avkopplande ljud och kanske hör du koltrasten, lärkan, måsen eller någon annan fågels sång?

Nu önskar jag dig en riktigt skön och avkopplande sommar med hopp om att energidepåerna fylls på inför nya tag efter semestern. Vill du samarbeta i arbetshandledningens- eller i nepsyvardagens tecken, finns inspireas tjänster till för dig.

Sommarhälsningar, Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *